Δημήτρης Καλογερόπουλος: Με καθαρές κουβέντες και συγκεκριμένο σχέδιο μίλησε στις Καμάρες

Με καθαρές κουβέντες και συγκεκριμένες προτάσεις και σχέδιο, ο υποψήφιος Δήμαρχος Αιγιαλείας, Δημήτρης Καλογερόπουλος, μίλησε στους πολίτες των Καμαρών, σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 20 Μαΐου.

«Η κατάσταση που επικρατεί σήμερα από άκρη σε άκρη στην Αιγιάλεια είναι απόλυτα απελπιστική. Όχι μόνο δεν έχει γίνει έργο αλλά και δεν συντηρήθηκαν τα ήδη υπάρχοντα έργα, τα οποία κληρονομήθηκαν. Οι πολίτες είναι δικαιολογημένα πλήρως απογοητευμένοι από την κατάσταση που επικρατεί τώρα και γι’ αυτό ακριβώς πρέπει να κάνουμε επανεκκίνηση. Υπήρξε στασιμότητα και οπισθοχώρηση και καλούμαστε να καλύψουμε την απόσταση», ανέφερε στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Καλογερόπουλος για να συνεχίσει λέγοντας τα εξής:

«Έχουμε μία πορεία στην τοπική αυτοδιοίκηση με αποτέλεσμα. Η τοπική κοινωνία μας αγκάλιασε, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας, έχει δείξει εμπιστοσύνη στο συνδυασμό μας».

Ξεκάθαρος ως προς το ρόλο και τις ευθύνες που πρέπει να έχει ο Δήμαρχος

«Έχουμε πολλά θέματα να αντιμετωπίσουμε και είναι καθαρά θέμα του δημάρχου να δείξει αντανακλαστικά για να εξασφαλίσει τις πιστώσεις που χρειάζονται και να υποστηρίξει την προώθηση των έργων. Εάν κάποιος γνωρίζει από διοίκηση μπορεί να αξιοποιήσει το υπηρεσιακό και το πολιτικό προσωπικό. Εάν δεν γνωρίζει δεν γίνεται να είναι αποτελεσματικός.

Πρέπει να ψηφίσουμε, όχι με συναισθηματισμό αλλά με κριτήριο ποιος είναι ικανός και ποιος έχει τους ικανότερους δημοτικούς συμβούλους για να έχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Πρέπει ο δήμαρχος να έχει την κεντρική και μοναδική ευθύνη».

Η θέση του για το Αποχετευτικό και τα απορρίμματα – Η μεγάλη σημασία της ανακύκλωσης

«Όσον αφορά το αποχετευτικό πρέπει σε σύντομο χρονικό διάστημα να κατασκευαστούν τα αποχετευτικά δίκτυα, αλλιώς γίνεται μη λειτουργικός ο κεντρικός συλλεκτήριος αγωγός και έτσι ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος η Ευρωπαϊκή Ένωση να ζητήσει επιστροφή της πίστωσης, η οποία θα αφαιρεθεί από το Δήμο Αιγιαλείας, μέσω του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους.

Τελειώνει η προθεσμία εναπόθεσης των απορριμμάτων στους άλλους ΧΥΤΑ που δέχονται τα απορρίμματα σήμερα. Ο νέος δήμαρχος, από τις 3 Ιουνίου, πρέπει να ξεκινήσει έναν αγώνα δρόμου για να πάρει παράταση δύο χρόνια τουλάχιστον ώστε να εξακολουθήσει να υπάρχει η δυνατότητα της εναπόθεσης των απορριμμάτων σε άλλους ΧΥΤΑ.

Παράλληλα πρέπει να εφαρμόσουμε την ανακύκλωση η οποία θα πετύχει αν δουλέψει η δημοτική μηχανή. Πρέπει τα επόμενα δύο χρόνια να έχουμε ανακύκλωση στο 50%, για να μην πληρώνουμε πρόστιμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στη συνέχεια να φτάσουμε στο 70%. Έχουμε το σχέδιο αλλά πρέπει να συμμετέχει και ο πολίτης και σε συντονισμό με τη δημοτική αρχή να γίνεται μία οργανωμένη αποκομιδή.

Πρέπει να δώσουμε τη δυνατότητα στους εκπροσώπους που θα είναι από την Αιγιάλεια στον καινούριο ανεξάρτητο φορέα για τη διαχείριση των απορριμμάτων, για την κατασκευή του εργοστασίου Αχαΐας, να τροποποιήσουν τον μέχρι σήμερα σχεδιασμό, δηλαδή να ανασχεδιαστεί, ώστε να δέχεται και τα σκουπίδια της Αιγιάλειας, γιατί μέχρι σήμερα δεν υπάρχει αυτός ο σχεδιασμός. Η εκπροσώπηση από την Αιγιάλεια θα πρέπει να είναι πολύ δυναμική στο δύσκολο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».

Για την Παπανικολού

«Για τον ΧΥΤΑ της Παπανικολού πολλές φορές ακούω διάφορα. Σε ότι αφορά τον εργολάβο μπορεί να διεκδικεί βάσιμα νομικά την αποζημίωση του. Αυτό δεν σημαίνει ότι ταυτοχρόνως είναι και ΧΥΤΑ, λόγω απαγόρευσης κατασκευής πλέον ΧΥΤΑ, Εντέλει δεν μπορεί να γίνει ΧΥΤΑ αλλά ο εργολάβος μπορεί να αποζημιωθεί. Η τελική πολιτική επιλογή είναι να μην λειτουργήσει η Παπανικολού σε τέτοια βάση γιατί δεν υπάρχει λόγος, εφόσον πετύχει το σχέδιό μας για την ανακύκλωση και την υποδοχή των απορριμμάτων στο εργοστάσιο Αχαΐας».

Δεν τάζουμε τον ουρανό με τ΄ άστρα στις Καμάρες

«Δεν μπορούμε να λέμε πράγματα που δεν ισχύουν και να τάζουμε τον ουρανό με τα άστρα στις Καμάρες όπως έκανε ένας άλλος ανθυποψήφιος μου. Μόνο ο κατάλογος των εξαγγελιών του δείχνει πόση αναξιοπιστία υπάρχει. Εμείς λέμε συγκεκριμένα πράγματα. Να πάρουμε τα σκουπίδια, να κάνουμε το αποχετευτικό, να βελτιώσουμε την άρδευση, να αξιοποιήσουμε τις περιουσίες, να κάνουμε πλατείες, να κάνουμε έργα τα οποία θα μείνουν στον τόπο μας, όπως έχουμε αποδείξει εκεί που οι συμπολίτες μας εμπιστεύτηκαν».

Μετά το τέλος της ομιλίας του, ο κ. Καλογερόπουλος και οι συνεργάτες του, εφαρμόζοντας τη γενική φιλοσοφία τους, προτίμησαν να κάνουν διάλογο και όχι μονόλογο. Έτσι απάντησαν σε ερωτήσεις που τους απηύθυναν κάτοικοι της περιοχής και είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν μία γόνιμη και εποικοδομητική συζήτηση.