Μαστοράκου: “Σοβαρό ζήτημα η υποστελέχωση του Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών”

Δήλωση της Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας, Άννας Μαστοράκου

Η υποστελέχωση του Ιατρικού Τμήματος της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Πατρών και η συνακόλουθη δυσλειτουργία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών (Π.Γ.Ν.Π.) αποτελούν ένα σοβαρό ζήτημα για την περιοχή μας, με ευρείες επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών και την εκπαιδευτική λειτουργία του Πανεπιστημίου.

Ως Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, εκφράζω την έντονη ανησυχία μου για τη μείωση του διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού στο Ιατρικό Τμήμα. Οι 40 κενές θέσεις μελών ΔΕΠ επιβαρύνουν το ήδη βεβαρημένο σύστημα υγείας της περιοχής μας και υπονομεύουν την ποιότητα της εκπαίδευσης των μελλοντικών γιατρών. Η υποστελέχωση αυτή δεν πλήττει μόνο τη λειτουργία του τμήματος, αλλά έχει άμεσες συνέπειες στην ποιότητα των υπηρεσιών υγείας που παρέχει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, το οποίο είναι ένα από τα σημαντικότερα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στηρίζει απόλυτα το δίκαιο αίτημα του Πανεπιστημίου Πατρών για άμεση αναπλήρωση των κενών θέσεων. Είναι ζωτικής σημασίας να δοθεί η απαιτούμενη προτεραιότητα στην ενίσχυση των πανεπιστημιακών και υγειονομικών δομών της Περιφέρειάς μας, για να διασφαλίσουμε την παροχή υψηλής ποιότητας εκπαίδευσης, να υποστηρίξουμε την έρευνα, την καινοτομία και να ενισχύσουμε την υγειονομική φροντίδα στους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας.

Η στήριξη του Ιατρικού Τμήματος και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών δεν είναι απλά ζήτημα ακαδημαϊκής και υγειονομικής λειτουργίας. Είναι ζήτημα που αφορά το μέλλον της δημόσιας υγείας της περιφέρειάς μας, και είμαστε αποφασισμένοι να το διεκδικήσουμε δυναμικά.