Ο Ιατρικός Σύλλογος Αιγίου ζητά την άμεση στελέχωση του Νοσοκομείου Αιγίου

Προς:

  • Διοικητή 6ης ΥΠΕ

Κοινοποίηση:

  • Διοικητή ΓΝ Ανατολικής Αχαϊας
  • Δήμο Αιγιάλειας
  • ΜΜΕ

ΘΕΜΑ: ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΧΑΪΑΣ

Το Νοσοκομείο Αιγίου διαχρονικά έχει προσφέρει πάρα πολλά στην κοινωνία της Αιγιάλειας και των Καλαβρύτων.

Έχει λειτουργήσει όλα αυτά τα χρόνια σαν το αποκούμπι στις δύσκολες στιγμές που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας με προβλήματα υγείας, γιατί το υψηλό αίσθημα ευθύνης των εργαζομένων του, γιατρών, νοσηλευτών, παραϊατρικού, διοικητικού και λοιπού προσωπικού, παρέχει ασφάλεια, σιγουριά και εμπιστοσύνη σε όλο τον πληθυσμό της περιοχής μας.

Από την ίδρυσή του το 1958 έχει περάσει διάφορες φάσεις που οι συμπολίτες μας ιδιαίτερα οι πιο μεγάλοι ενθυμούνται (το αρχικό παλιό νοσοκομείο και σήμερα πολιτιστικό κέντρο Αλέκος Μέγαρης, στη συνέχεια η μεταστέγασή του στις πρώην ιδιωτικές κλινικές Μαγγανιώτη και Τζεράνη, ακολούθως η μεταφορά του στην πρώην ιδιωτική κλινική Καλαμπόκα και από το 1993 στο σημερινό του χώρο), πάντα σε μια πορεία εξέλιξης και βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών – αν και κάποιες φορές αρκετά χρονοβόρες και γραφειοκρατικές – έχοντας φτάσει μέχρι σήμερα σε ένα καλό επίπεδο, οφειλόμενο κύρια στο επιστημονικό προσωπικό και στο ζήλο και την αγάπη για προσφορά στον συνάνθρωπο όλων των εργαζόμενων σε αυτό. Επίσης η καλή λειτουργία του είναι προϋπόθεση για τη σημαντική βοήθεια που προσφέρει αποσυμφορώντας τα μεγάλα  νοσοκομεία της Πάτρας.

Από την αρχή της οικονομικής κρίσης το 2009-2010 με την υπαγωγή της χώρας στα μνημόνια, ακούστηκαν πολλά για συγχωνεύσεις κλινικών, τμημάτων, κλείσιμο νοσοκομείων και έγιναν πολλά από αυτά ενώ μειώθηκε σημαντικά και το προσωπικό, κύρια λόγω συνταξιοδοτήσεων και παγώματος προσλήψεων.

Σε αυτή την κατεύθυνση κινήθηκαν ως ένα βαθμό και διάφοροι υπηρεσιακοί παράγοντες , όπως ο πρώην διοικητής του Πανεπιστημιακού του Ρίου κύριος Πισιμίσης που το 2016 μίλαγε για συνένωση του ΠΓΝΠ με εκείνο του Αιγίου. Ευτυχώς όμως οι αντιδράσεις των φορέων και του Δήμου απέτρεψαν ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Και ερχόμαστε στο σήμερα όπου ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ αποδυναμώνει και αποδιοργανώνει ίσως τον πιο νευραλγικό τομέα ενός περιφερειακού νοσοκομείου, όπως είναι το δικό μας, αφήνοντάς το να λειτουργήσει με 2 μόνο αναισθησιολόγους. Έστω και αυτός ο ξεπερασμένος για τις σημερινές ανάγκες οργανισμός λειτουργίας του νοσοκομείου μας, προέβλεπε 4 θέσεις αναισθησιολόγων, όταν υπήρχε και ικανός αριθμός ειδικευόμενων. Σήμερα που δεν υπάρχει κανένας ειδικευόμενος (όχι μόνο στη συγκεκριμένη ειδικότητα αλλά και γενικότερα και σε όλα τα μεγάλα νοσοκομεία της επικράτειας σαν αποτέλεσμα του brain drain) θα έπρεπε αν μη τι άλλο να ενισχυθούν και να στελεχωθούν όλα τα τμήματα και οι κλινικές με επιπλέον μόνιμο προσωπικό.

Για όλα τα παραπάνω απαιτούμε:

  • Την άμεση ανάκληση της απόφασης μετακίνησης της αναισθησιολόγου από το Νοσοκομείο Αιγίου
  • Άμεση πλήρωση όλων των κενών οργανικών θέσεων με μόνιμους διορισμούς.
  • Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών γιατρών και πρόσληψη και όλων των επιλαχόντων των τελευταίων προκηρύξεων
  • Πλήρη 24ωρη λειτουργία του αξονικού τομογράφου
  • Άμεση προτεραιότητα στην ασφαλή και αξιοπρεπή λειτουργία των τμημάτων και κλινικών πρώτης γραμμής (Αναισθησιολογικό, Ακτινολογικό, Παθολογικό) ιδιαίτερα τώρα και με την πανδημία
  • Αύξηση των δαπανών για την υγεία
  • Συνταγογράφηση και πραγματοποίηση των test COVID χωρίς συμμετοχή

 

Για το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Αιγίου,

Ο πρόεδρος                                                  Ο γραμματέας

Κοίλιας Σωτήριος                                             Κουσουρής Δημήτριος