Σύμφωνα με έρευνα είναι πιο επικίνδυνα από αυτά που κυκλοφορούσαν 50 χρόνια πριν
Αναφέρουν, μάλιστα, συγκεκριμένες τεχνικές που εφαρμόζουν οι καπνοβιομηχανίες για να πετύχουν το σκοπό τους. Για παράδειγμα, αποκαλύπτουν ότι έχουν αυξήσει τα επίπεδα νικοτίνης και ότι έχουν προσθέσει αμμωνία, η οποία αυξάνει την ταχύτητα με την οποία η νικοτίνη φτάνει στον εγκέφαλο. Μια άλλη τακτική, που εφαρμόζουν, είναι η προσθήκη σακχάρων, τα οποία αυξάνουν την εθιστική επίδραση της νικοτίνης και κάνουν ευκολότερη την εισπνοή του καπνού. Έτσι, αλλάζοντας τη γεύση και την οσμή των τσιγάρων, οι κατασκευαστές προϊόντων καπνού κάνουν ευκολότερο για τους ανθρώπους να ξεκινήσουν και να συνεχίσουν το κάπνισμα.
Από την άλλη, βρετανοί γιατροί θέλουν να πιέσουν την κυβέρνηση να ψηφίσει νόμο που θα απαγορεύει το κάπνισμα σε όσους γεννήθηκαν μετά το 2.000. Όπως είναι φυσικό η πρόταση προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις, καθώς πολλοί είδαν θετικά μια τέτοια εξέλιξη, ενώ άλλοι υποστήριξαν πως μία τέτοια πρωτοβουλία θα μπορούσε να οδηγήσει στη μαύρη αγορά καπνού.