Το… “Μετά στο Δήμο Αιγιάλειας” – Σχόλιο του πρώην Δημάρχου Αιγίου Γιώργου Περπή

Σε σχόλιό του για το… «ΜΕΤΑ» ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ, ο πρώην Δήμαρχος Αιγίου κ. Γιώργος Περπής αναφέρει·

-«Η επόμενη μέρα σε κάθε Δήμο , μετά την απώλεια Δημάρχου , ορίζεται από τον νόμο και πρέπει να εκλεγεί νέος εντός δεκαπέντε ημερών. Θεμελιακή διάταξη γιατί ο νομοθέτης κρίνει ότι δεν μπορεί ο Δήμος να είναι “ακέφαλος”.
Τώρα , για την Αιγιάλεια , ελάχιστη αξία και σημασία έχει το ποιος θα προκριθεί από την Δ.Ο της πλειοψηφίας. Όχι λόγω απαξίας προσώπων … Ο καθένας τους έχει την δική του προσωπικότητα . Αλλά λόγω του ότι ,δεν νομίζω ότι επαγγέλλεται κάποιος διαφορετική οραματική και διαχειριστική πολιτική από τον αποθανόντα Δήμαρχο. Απλά ας προκριθεί ένας σύμβουλος που να πληροί τουλάχιστον τα κριτήρια της σεμνότητας , της επάρκειας για τον τρόπο λύσης των δημοτικών θεμάτων ,της μη διαπλοκής με συμφέροντα και με το απαραίτητο κοινωνικό ήθος !
Επειδή απομένει μακρά θητεία ακόμη , είναι αλήθεια ότι ο μη άμεσα εκλεγμένος Δήμαρχος, από την κοινωνία αντιμετωπίζεται περίπου σαν “υπηρεσιακός”. Η μόνη λύση που μπορεί να διασώσει τα πράγματα , είναι η απόλυτη συλλογικότητα και η ειλικρινής συνεργασία μεταξύ τους , καθώς και αξιοποίηση του όλου Δημοτικού Συμβουλίου στην διαχείριση της τρέχουσας πραγματικότητας , κάτι το οποίο δεν γινόταν μέχρι σήμερα . Άλλωστε , εκτός από διαχείριση , δεν αναμένεται θεαματική αλλαγή δημοτικής πολιτικής !»