Αγγέλα Παπαβασιλοπούλου – “Ν’ ανθίζεις !”

Αυγουστιάτικα, κομματάκι δύσκολο ν’ ανθοφορήσεις, εκτός κι αν είσαι απ’ αυτά τ’ ανθεκτικά σε υψηλές θερμοκρασίες φυτά , που περιμένουν  τα σαραντάρια  για να γεμίσουν τον κήπο σου με τα καλλωπιστικά άνθη τους!

Εγώ το πήγα μεταφορικά, μιας και σκέφτηκα, πως οι διακοπές του τελευταίου μήνα του καλοκαιριού είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία, για κάποιον να περιποιηθεί τον εαυτό του !

Σ’ αυτόν λοιπόν, τον άνυδρο μήνα, εγώ σας προτρέπω να «ποτίσετε» τον εαυτόν σας, επαρκώς, ώστε ν’ ανθίσει !

Της ΑΓΓΕΛΑΣ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ
Από τη στήλη “Χρονογράφημα” στην εφημερίδα “ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ” (8/8/2024)

Μη μ’ αρχίσετε τα σούξου μούξου …κλιματική αλλαγή, λειψυδρίες, αφραγκίες και τα συναφή ! Θα σας απαντήσω, ευθαρσώς, πως τ’ αγαθά κόποις κτώνται  ή πιο λαϊκά … η δυσκολία έχει άλλη νοστιμάδα… κι άλλα τέτοια όμορφα !

Τώρα, λοιπόν, που χαλαρώνουν οι ρυθμοί και μια ανάσα πρέπει όλοι μας να πάρουμε, διότι με τους μουρλούς που ψηφίζουμε παγκοσμίως, αύριο μπορεί να δούμε τα ραδίκια ανάποδα και να μην προλάβουμε κίχ να βγάλουμε … λέω να κοιτάξουμε λίγο την πάρτη μας βρε παιδί μου !

Εγωκεντρικό ;

Γιατί  το λές  αυτό ;

Είδα κι όταν νοιάζεσαι για χίλιους πεντακόσιους άλλους …νοιάστηκε ποτέ κανένας πραγματικά για σένα φιλαράκι ; Τσου !

Ειδικά εσύ, που ‘χεις οικογένεια με τα όλα της … Παιδιά, παππούδες, κατοικίδια… κι όλες τις υποχρεώσεις που συνεπάγεται η ενήλικη ζωή… Εσύ, λοιπόν, φιλαράκο μου, πρέπει  να βρεις τον τρόπο να σε φροντίσεις, διότι κανένας απ’ τους παραπάνω δεν θα σκεφθεί να σου προσφέρει αυτό που χρειάζεσαι για να αισθανθείς, εσύ, πραγματικά καλά !

Βρες  χρόνο για σένα  και μην τον σπαταλάς ανούσια μπροστά σε μια οθόνη ή ζώντας την ζωή των άλλων ! Απομακρύνσου έστω και για μια ώρα απ’ όλους κι απ’ όλα  και σκέψου πως  μπορείς να βελτιώσεις την καθημερινότητά  σου…

Ποιες είναι οι κινήσεις  που θα σ’ οδηγήσουν στην καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου ! Τι είναι αυτό που θα σε κάνει να αισθανθείς ανάλαφρος  και υγιής! Και ξεκίνα να κινείσαι προς αυτήν την κατεύθυνση απ’ την ίδια κιόλας στιγμή !

Ο συνδυασμός είναι απλός : σώμα και ψυχή !

Καλή διατροφή, άσκηση και αν τα χρόνια έχουν περάσει  και τα μετράς στις ρυτιδούλες του προσώπου, γιατί όχι και μια εξτρά βοήθεια από καλλυντικά! Ξέρεις, απ’ αυτά που σε κοιτάς στον καθρέφτη και λές : «Φτού σου, κούκλα/ε μου!»

Εδώ θα παρακαλούσα να μην το παρακάνεις και αρχίσεις τις επεμβάσεις, γιατί είδες πως βγαίνουν τ’ αγγούρια και οι ντομάτες  όταν τα φλομώνει  ο κηπουρός στα φάρμακα !

Με μέτρο ! Αλλιώς… αντί για μπουμπούκιασμα,  που ‘ ναι το επιθυμητό θα οδηγηθείς στις υπερβολές της κρίσης  μέσης ηλικίας, που μόνο γέλιο μπορούν να προσφέρουν στους τριγύρω !

Παραλλήλως  οφείλεις  ν’ ακούσεις την ψυχούλα σου !

Μείνε  μακριά απ’ ό,τι κι απ’ όσους την ταλαιπωρούν !

Αν δεν μπορείς να τους ξεφορτωθείς μια και καλή, περιόρισέ τους  στο ελάχιστο !

Διάβασε, διαλογίσου, περιστοιχίσου από θετικούς ανθρώπους! Μάθε να λές : «ΌΧΙ , ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ !» «ΌΧΙ , ΔΕΝ ΘΕΛΩ !» «ΌΧΙ, ΑΞΙΖΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ !»

Το πρώτο θα διώξει από δίπλα σου όσους σ’ εκμεταλλεύονται! Το δεύτερο θα βάλει μπροστά τα «θέλω» σου …τις  ανάγκες σου … Και το τρίτο θα σε φέρει πιο κοντά στην … «ΑΝΘΟΦΟΡΙΑ» !

Κι όλα αυτά θα μου πεις θα τα κάνω τώρα ;;;

Στις διακοπές μου ;;; Που θέλω να χαλαρώσω,να ξεκουραστώ …να ξεφύγω απ’ την  ρουτίνα της καθημερινότητάς μου ;

Απόλυτα ναι ,φίλε μου ! Πολύ απλά, γιατί αν ήταν όμορφη η ζωή σου, δεν θα ΄θελες να …ξεφύγεις… απ’ αυτήν !

Καλές διακοπές λοιπόν !