Αγορά και εγκατάσταση Απινιδωτή στο Πνευματικό Κέντρο Διακοπτού και στο πρώην Δημοτικό Σχολείο Ζαχλωριτίκων

 Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε την αγορά και εγκατάσταση ενός απινιδωτή στο Πνευματικό Κέντρο Διακοπτού, χάρη στη συνεργασία και των τοπικών συλλόγων Διακοπτού, Ελαιώνα, Ζαχλωριτίκων και Τράπεζας και χάρη στη στήριξη των συμπολιτών μας που αγκάλιασαν την πρωτοβουλία μας το περσινό καλοκαίρι.

Η πρωτοβουλία αυτή αποσκοπεί στη βελτίωση της ασφάλειας των πολιτών, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Ο απινιδωτής είναι μια ζωτικής σημασίας συσκευή, η οποία σε περίπτωση καρδιοαναπνευστικής ανακοπής μπορεί να σώσει ζωές, παρέχοντας ηλεκτρικό ρεύμα στην καρδιά για την αποκατάσταση του φυσιολογικού καρδιακού ρυθμού.

Η εγκατάστασή του στο Πνευματικό Κέντρο Διακοπτού θα εξασφαλίσει ότι το μηχάνημα θα είναι άμεσα διαθέσιμο για χρήση σε οποιοδήποτε γεγονός ή εκδήλωση που διεξάγεται στον χώρο. Η ιδιαιτερότητα του συγκεκριμένου απινιδωτή είναι ότι είναι εξελιγμένης τεχνολογίας, αυτόματης λειτουργίας, διαθέτει οδηγίες (σε ελληνικά και αγγλικά) βήμα προς βήμα στην τεταμένη διαδικασία διάσωσης, με καθοδήγηση με κινούμενα σχέδια και φωνητικές υποδείξεις και έτσι δεν χρειάζεται συγκεκριμένη εκπαίδευση ή ιατρικό υπόβαθρο ώστε να μπορεί καθένας και καθεμία από εμάς να ανταποκριθεί άμεσα σε περιστατικά αιφνίδιας καρδιακής ανακοπής, εκτός νοσοκομείου.

Η χρήση του είναι στην διάθεση του καθενός και με δική του/της ευθύνη. Ο συγκεκριμένος απινιδωτής προσφέρει ευφυή, γρήγορη και ισχυρή υποστήριξη απινίδωσης, βελτιώνοντας έτσι τις πιθανότητες επιτυχούς ανάνηψης για τους ασθενείς που υφίστανται αιφνίδια καρδιακή ανακοπή. Η αγορά και εγκατάσταση του είναι αποτέλεσμα της κοινής μας δράσης που διεξήχθη τον περσινό Αύγουστο.

Επιπλέον, σκοπεύουμε να διοργανώσουμε εκπαιδευτικά σεμινάρια για την εκμάθηση της χρήσης του απινιδωτή αλλά και πρώτων βοηθειών προκειμένου να ενισχύσουμε την ετοιμότητα των τοπικών μας κοινοτήτων. Αναγνωρίζουμε την ανάγκη για συνεχή ενημέρωση και εκπαίδευση σχετικά με την καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και την ορθή χρήση του απινιδωτή και καλούμε όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν στις προσεχείς μας δράσεις. Όσον αφορά την εγκατάσταση απινιδωτή στο πρώην δημοτικό σχολείο Ζαχλωριτίκων, προέρχεται από ενέργειες του δήμου Αιγιαλείας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, κάτι που ήταν προσωπική δέσμευση του αντιδημάρχου Βασίλη Χριστόπουλου, ύστερα από την περσινή μας πρωτοβουλία. Για το γεγονός αυτό εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες.

Με εκτίμηση,

Τα Διοικητικά Συμβούλια των συλλόγων:

Πολιτιστικός Σύλλογος Διακοπτού “ΝΕΑ ΠΝΟΗ”,

Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Διακοπτού

Θεατρική Ομάδα Διακοπτού

Φιλοπροοδευτικός Μορφωτικός Σύλλογος Ζαχλωριτίκων “Ηρακλής”

Εξωραϊστικός και Ναυτικός Όμιλος Ελαιώνα Σύλλογος Γυναικών Τράπεζας “Σύβαρις”