Σε ακόμα μία σειρά από εξιχνιάσεις αξιόποινων πράξεων προχώρησε η Δίωξη και Εξιχνίαση Εγκλημάτων Αιγιαλείας, συνεχίζοντας να «ξεσκεπάζει» τους δράστες, οι οποίοι, είτε κλέβοντας, είτε εξαπατώντας, αφαιρούν περιουσίες πολιτών.
Πιο συγκεκριμένα, ταυτοποιήθηκαν τρεις (3) ανήλικοι δράστες κλοπής από συμπολίτη μας, οι οποίοι του αφαίρεσαν χρηματικό ποσό 700€ και την κάρτα του με την οποία σε πρώτη φάση έκαναν ανάληψη 900€ και σε δεύτερη φάση αγορές σε κατάστημα που ξεπερνούν τα 1.200€. Ταυτόχρονα στη δικαιοσύνη θα οδηγηθούν και οι έχοντες την επιμέλεια γονείς τους για το αδίκημα της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου.
Επιπρόσθετα, συνεχίζεται το σερί των εξιχνιάσεων σε περιστατικά απάτης, αφού στο αστυνομικό δελτίο καταγράφονται ακόμα δύο (2) και έτσι να στέλνετε ξεκάθαρο μήνυμα ότι μετά από τη σωστή επεξεργασία των στοιχείων γίνεται και η ταυτοποίηση των δραστών στην πλειοψηφία αυτών.
Πιο συγκεκριμένα, εξιχνιάστηκε απάτη στην οποία ο δράστης είχε αναρτήσει σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, αγγελία πώλησης αυτοκινήτου, στην τιμή των 3.500€ και με την παράσταση ψευδών γεγονότων ως αληθή, κατόρθωσε να πείσει το θύμα του να καταθέσει το χρηματικό ποσό 2.200€, ως προκαταβολή.
Στη δεύτερη περίπτωση απάτης ο δράστης πάλι με το πρόσχημα πώλησης οχήματος σε ομάδα πώλησης μέσου κοινωνικού δικτύωσης κατάφερε να αποσπάσει με διαδοχικές μεταφορές στο λογαριασμό του, από το θύμα του, το συνολικό χρηματικό ποσό των 3.000€.
Σχηματισθείσες δικογραφίες θα υποβληθούν Εισαγγελία Πρωτοδικών Αχαΐας (Παράλληλη έδρα Αιγίου).