– Eίμαστε δίπλα σε κάθε υγιή παραγωγική μονάδα της περιοχής μας –
To εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ, στο Δρέπανο, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας κ. Γρηγόρης Αλεξόπουλος, προκειμένου να συζητήσει με τον Διευθυντή του εργοστασίου, κ. Δημήτρη Παπαγεωργίου και να ενημερωθεί σχετικά με την απόφαση που έλαβε η Διοίκηση για μεταφορά της έδρας της εταιρείας, στο Βέλγιο.
Όπως προέκυψε από την συζήτηση, δεν επηρεάζεται η λειτουργία της παραγωγικής μονάδας στο Δρέπανο και ως εκ τούτου, δεν υπάρχει κανένα θέμα ανησυχίας για τους εργαζόμενους και κατά συνέπεια, για την τοπική οικονομία.
Αντίθετα, τα τελευταία οκτώ χρόνια έχουν γίνει επενδύσεις στο εργοστάσιο ύψους 15.000.000 ευρώ με στόχο τον εκσυγχρονισμό, την προστασία του περιβάλλοντος και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας.
Παράλληλα, ο κ Παπαγεωργίου εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίηση της εταιρείας για την στήριξη από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος σε θέματα επίλυσης σημαντικών προβλημάτων που προκύπτουν στα πλαίσια της λειτουργίας της παραγωγικής μονάδας. Η μονάδα του «ΤΙΤΑΝ» στο Δρέπανο, στηρίζει σε σημαντικό βαθμό την απασχόληση με άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας, ενισχύει δε το εμπορικό ισοζύγιο καθώς το 80% της παραγωγής εξάγεται και κυρίως σε δύσκολες αγορές και το 20% διατίθεται στην εγχώρια αγορά.
Κατόπιν της εκτενής και εμπεριστατωμένης ενημέρωσης από τον κ. Παπαγεωργίου, ο κ. Αλεξόπουλος τόνισε τα εξής:
«Μετά από μια μακρά περίοδο αποβιομηχάνισης που πλήγωσε την Πάτρα, την οικονομία της και τους ανθρώπους της, θα πρέπει να φροντίζουμε, στο μέτρο που μας αναλογεί, να στηρίζουμε τις υπάρχουσες παραγωγικές μονάδες της περιοχής μας, να ενισχύουμε την παραμονή και την παρουσία τους και να οργανώσουμε ένα φιλικό περιβάλλον για την προσέλκυση νέων. Η βιομηχανία, στηρίζει την απασχόληση με άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας, την οικονομία με προστιθέμενη αξία και το εισόδημα των πολιτών. Στα πλαίσια αυτά, ζητήσαμε προτάσεις από την διεύθυνση του εργοστασίου σε θέματα που θα διευκολύνουν την δραστηριότητά του.
Και αυτό θα κάνουμε για κάθε υγιή παραγωγική μονάδα της περιοχής μας που θα χρειασθεί την βοήθειά μας, από την πιο μικρή έως την πιο μεγάλη.
Οι επιχειρήσεις γενικότερα, κάθε μεγέθους και κλάδου, σήμερα αντιμετωπίζουν δύο πολύ σοβαρά προβλήματα που είναι οι υψηλοί αντιπαραγωγικοί φορολογικοί συντελεστές και το υψηλό κόστος χρηματοδότησης σε συνδυασμό με το πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν οι τράπεζες. Αυτά τα δύο τις φέρνουν σε μειονεκτική θέση όσον αφορά την ανταγωνιστικότητα σε σχέση με τις αντίστοιχα ομοειδείς επιχειρήσεις των γειτονικών χωρών. Εμείς έχουμε χρέος αυτές τις επιχειρήσεις να τις προστατεύσουμε και να διευκολύνουμε όσο το δυνατόν την εύρυθμη λειτουργία τους, καθώς οι επιχειρήσεις είναι αυτές που παράγουν εισόδημα, στηρίζουν την απασχόληση και ενισχύουν την τοπική και εθνική οικονομία».