ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: “Πώς χτίζεται ένα σώμα;”

Τι πρέπει να κάνουμε για να χτίσουμε ένα σωστό σώμα; Ο Δημήτρης Μαρινόπουλος, από το «Αccelaration Gym» στην οδό Κανελλοπούλου 55 στο Αίγιο, αναφέρει: 

– “Η πρωτεΐνη είναι το δομικό υλικό του σώματός μας. Η ποσότητα πρωτεΐνης που χρειάζεται κάποιο άτομο αυξάνεται σε αναλογία με το επίπεδο της σωματικής του δραστηριότητας.

Η συνιστώμενη ημερήσια δόση είναι ένα γραμμάριο για κάθε κιλό σωματικού βάρους την ημέρα αλλά οι bodybuilders χρειάζονται τουλάχιστον 2 γραμμάρια για κάθε κιλό σωματικού βάρους.Οι σωματικές και πνευματικές πιέσεις αυξάνουν επίσης την ανάγκη του σώματός μας σε πρωτεΐνη.

Τρώτε λοιπόν εσείς αρκετή πρωτεΐνη; Τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα έλλειψης πρωτεΐνης είναι η αργή ανάρρωση μετά από άσκηση, η έλλειψη κινήτρου και ενθουσιασμού και μία αίσθηση πόνου και δυσανασχέτησης.

Επίσης εκείνοι που δεν λαμβάνουν αρκετή πρωτεΐνη μπορούν να υποφέρουν από κόπωση, μειωμένη ικανότητα συγκέντρωσης, απώλεια μνήμης, μειωμένη ποιότητα ύπνου, μείωση σεξουαλικής ορμής και κατάθλιψη.

Άρα λοιπόν θα πρέπει να τρώτε αρκετή πρωτεΐνη ώστε να καλύπτετε τις ανάγκες που έχει το σώμα και οι μυς σας. Βέβαια προτιμάτε να τρώτε πρωτεΐνη από πηγές που έχουν λίγα λιπαρά.