Εν μέσω ενστάσεων των κομμάτων της αντιπολίτευσης λόγω της διαδικασία του επείγοντος που επελέγη από την κυβέρνηση, ξεκίνησε στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής η επεξεργασία του πολυνομοσχεδίου των συνολικά 1.531 σελίδων με τα προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της γ’ αξιολόγησης.
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αναγνώρισε πως πρόκειται για ένα ογκώδες νομοσχέδιο που υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσε να είναι αυτοτελή νομοσχέδια και σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει τις fast track διαδικασίες, επικαλέστηκε την ανάγκη να το έχουν στα χέρια τους οι θεσμοί την ερχόμενη εβδομάδα ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup στις 22 Ιανουαρίου, στην οποία αναμένεται να «κλείσει» η αξιολόγηση.
Απέρριψε τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης ότι πολλές διατάξεις δεν συνιστούν μνημονιακές υποχρεώσεις, λέγοντας πως το 98% των ρυθμίσεων είναι προαπαιτούμενα. Επιτέθηκε δε, στη ΝΔ ότι επί των ημερών της τα αντίστοιχα νομοσχέδια περνούσαν από την Βουλή είτε με π.ν.π. (πράξεις νομοθετικού περιεχομένου), είτε ως κατεπείγοντα.
Για απαξίωση του Κοινοβουλίου και της δημοκρατίας, έκανε λόγο ο εισηγητής της ΝΔ, Χρήστος Δήμας, ενώ από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος υποστήριξε ότι πολλά από τα θέματα του νομοσχεδίου δεν έχουν σχέση με μνημονιακές υποχρεώσεις.
«Κοροϊδία» καταλόγισε στην κυβέρνηση ο Νίκος Καραθανασόπουλος από το ΚΚΕ,ζητώντας την απόσυρση της διάταξης για την απεργία αλλά και του συνόλου του νομοσχεδίου. Από το Ποτάμι ο Γιώργος Μαυρωτάς αναρωτήθηκε κατά πόσον είναι στα προαπαιτούμενα οι διατάξεις για την πυροπροστασία, για τους ραδιοφωνικούς σταθμούς ή τα καζίνο και κάνοντας λόγο για ευτελισμό της διαδικασία.
«Δεν μπορούμε να τα καταπίνουμε όλα αμάσητα». Τη διαφωνία του με τη διαδικασία του επείγοντος εξέφρασε και ο Μάριος Γεωργιάδης από την Ένωση Κεντρώων, αλλά και ο Γιώργος Καρράς εκ μέρους των ανεξάρτητων βουλευτών.