Επιφυλάξεις Γιώργου Γκιώνη για την ολική πεζοδρόμηση της Κλ. Οικονόμου – Τι προτείνει

Ο τ. Πρόεδρος της ∆ηµοτικής Κοινότητας Αιγίου κ. Γιώργος Γκιώνης, ο οποίος πρώτος είχε εφαρµόσει την πεζοδρόµηση της Κλ. Οικονόµου για την περίοδο των Χριστουγέννων το 2019 µε µεγάλη επιτυχία, (υπενθυμίζουμε πως είχε διαγραφεί τότε από την παράταξη του κ. Γούτου γι’ αυτήν του την πρωτοβουλία) σχολίασε θετικά το νέο σχέδιο της δηµοτικής αρχής για τις επεκτάσεις των πεζοδροµήσεων στο κέντρο της πόλης.

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα “ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ”, ο κ. Γκιώνης αναγνωρίζει τη σηµασία των ήπιων µορφών μετακίνησης και τη θετική κατεύθυνση που δείχνει η πρόταση για δρόµο ήπιας κυκλοφορίας στην οδό Μητροπόλεως.

Ωστόσο, εξέφρασε τον προβληµατισµό του για το σχεδιασμό της πλήρους πεζοδρόµησης της Κλ. Οικονόµου, που δρομολογεί η δημοτική αρχή, τονίζοντας την ανάγκη διατήρησης της κυκλοφορίας τις καθηµερινές.

Αντιπροτείνει η οδός να πεζοδροµείται µόνο τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες και να παραµένει ανοιχτή κατά τις εργάσιµες ηµέρες, ώστε να διευκολύνεται η καθηµερινή µετακίνηση των πολιτών και να αποφεύγεται η συµφόρηση στους ήδη στενούς δρόµους της πόλης. Και αυτό, γιατί όπως υποστηρίζει, η ρυµοτοµία είναι τέτοια που δεν βοηθά και δεν υπάρχει άλλη κεντρική αρτηρία, ώστε να διοχετεύεται η κίνηση των οχηµάτων στην πόλη. 

ΦΡΟΣΩ ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ – ΣΤΑΥΡΙΔΗ