Με πλήρες ωράριο και φέτος οι 60 σχολικές καθαρίστριες στο Δήμο Αιγιαλείας

Με πλήρη απασχόληση θα εργαστούν και φέτος οι 60 σχολικές καθαρίστριες, που προσλήφθηκαν στον Δήμο Αιγιαλείας για την κάλυψη των αναγκών καθαριότητας των σχολικών μονάδων του Δήμου.

Σημειώνεται ότι και φέτος, το αρμόδιο Υπουργείο ενέκρινε μερική απασχόληση (3 ωρών) αλλά μετά από σχετική εισήγηση της δημοτικής αρχής στην Δημοτική Επιτροπή, αποφασίστηκε οι 60 καθαρίστριες να εργαστούν με πλήρες ωράριο (6 ωρών) και η κάλυψη της πρόσθετης δαπάνης για γίνει από ιδίους πόρους του Δήμου.«Έτσι, εξασφαλίζουμε τη σωστή υγιεινή και την εύρυθμη λειτουργία στους χώρους των σχολείων μας, εκεί που τα παιδιά μας καθημερινά μαθαίνουν, παίζουν, κοινωνικοποιούνται» σημειώνει σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος.

Οι 60 σχολικές καθαρίστριες, που προσλήφθηκαν μετά από την προβλεπόμενη διαδικασία, υπέγραψαν συμβάσεις με διάρκεια έως τη λήξη του διδακτικού έτους 2024-2025.

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος των εργαζομένων δήλωσε την πλήρη ικανοποίησή της γιατί το αίτημα των καθαριστριών έγινε δεκτό, τονίζοντας ότι η επιμήκυνση εργασίας ήταν απαραίτητη για την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία των σχολείων ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Δήμαρχο για την καλή συνεργασία