“Η δημοτική αρχή ευθύνεται που δεν μπορούμε «να πάμε πλατεία»! Η θέα της πλατείας θυμίζει βομβαρδισμένη πόλη!”, επισημαίνει η παράταξη Μαχητική Προοδευτική Συνεργασία Της Αιγιάλειας (Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α) του Τάκη Παπακωνσταντινόπουλου και αναφέρει:
– “Για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση που προκαλεί ντροπή εν ετει 2022 ο κ. Δήμαρχος εφαρμόζει την μέθοδο ότι η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση !
Είναι πράγματι αξιοθαύμαστη η ικανότητα του κ. Δημάρχου να ρίχνει τις ευθύνες για όποιες αστοχίες, αποτυχίες , ανικανότητες ή άλλα παρατράγουδα της θητείας του, στην αντιπολίτευση και ο ίδιος να « ποιεί την νήσσαν» .
Με κάθε ευκαιρία συκοφαντούσε την αντιπολίτευση ότι δεν ψηφίζει τον προϋπολογισμό (του) και δεν προχωράει το έργο της πλατείας προσπαθώντας να ξεσηκώσει τους καταστηματάρχες εναντίον της . Όμως ο προϋπολογισμός ψηφίστηκε ,αλλά το έργο δεν προχώρησε.
Ο υπέρμαχος της νομιμότητας κος δήμαρχος αντί να επιδιώκει τον έλεγχο της νομιμότητας όσον αφορά την διαδικασία υποκατάστασης του εργολάβου ,κάνει το αντίθετο.
Γιατί άραγε; Μήπως φοβάται ότι θα έχει την ίδια τύχη που είχε και ο διαγωνισμός που έκανε για την μεταφορά των απορριμμάτων με την περιβόητη έκπτωση του 1% που την ακύρωσε το ελεγκτικό συνέδριο;
Δεν έχει ευθύνες όταν περνούσε από την οικονομική επιτροπή τις τροποποιήσεις της μελέτης για μεταφορά των ταξί στο πάνω μέρος της πλατείας και άλλες αλλαγές
με συνέπεια την πεντάμηνη καθυστέρηση του έργου ;
Δεν έχει ευθύνες για την υποκατάσταση του Δημοτικού Συμβουλίου από την οικονομική επιτροπή που έχει την «κάλπικη» πλειοψηφία και περνάει όλες τις αποφάσεις εκεί,
ενώ μπορούσε με βάση το νόμο να φέρει τα μεγάλα θέματα στο δημοτικό συμβούλιο που είναι και το κυρίαρχο όργανο ;
Δεν έχει ευθύνες που θεωρεί τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης διακοσμητικά στοιχεία και τώρα τους ρίχνει και τις ευθύνες από πάνω;
Οφείλει η Δημοτική Αρχή να δώσει στην δημοσιότητα όλα τα έγγραφα που αφορούν την αποχώρηση του εργολάβου από το έργο για να ενημερωθούν οι πολίτες.
Να δώσει στην δημοσιότητα τυχόν επιστολές που έχουν σταλεί από τον εργολάβο, στην Τεχνική Υπηρεσία και τι απάντησε.
Να μάθει ο δημότης για ποιο λόγο εγκαταλείφθηκε το έργο από τον ανάδοχο και τι ενέργειες έχει κάνει ο Δήμος.
Να μάθει ο δημότης τι χρήματα έχει πάρει μέχρι σήμερα ο εργολάβος.
Ακόμα τι γίνεται με την εγγυητική επιστολή, πως έχει κινηθεί νομικά ο Δήμος εναντίον του αποχωρήσαντος εργολάβου και πώς θα γίνει η περιβόητη υποκατάσταση.
Τέλος πώς δέχεται η INTRAKAT,η ίδια εταιρία που έχει αναλάβει το έργο των εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης, να πληρώσει κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για να ολοκληρώσει το έργο ; Απ΄όσο γνωρίζουμε οι τεχνικές εταιρείες (εργολάβοι κλπ) δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα και εύλογα δημιουργούνται συνειρμοί για τυχόν «ανταλλάγματα».
Να ακολουθηθούν, λοιπόν, οι νόμιμες διαδικασίες και η ευθύνη για την κατάντια του κέντρου της πόλης είναι του δημάρχου και της παράταξής του και ας μην αναζητούν άλλοθι”.