Να λειτουργήσουν οι 12 βρύσες στην παραλία Αιγίου – Καραΐσκος: “∆εν είναι µια απλή κατασκευή το κοµµάτι της ανακυκλοφορίας των υδάτων”

Οι 12 βρύσες στην παραλία του Αιγίου, αποτελούν σηµείο αναφοράς για την πόλη και τα τελευταία χρόνια παραµένουν «στείρες», ζητώντας φροντίδα και µέριµνα.

Στο θέµα αναφέρθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο κ. Γούτος λέγοντας χαρακτηριστικά:

– «Θέτω ένα θέµα, που στο παρελθόν µου είχατε δώσει αστείες απαντήσεις. Aφορά τον τουρισµό στην περιοχή µας, γιατί δίνουµε πολλά κονδύλια και καλά κάνουµε, γιατί αυτό έχει αποµείνει για το δήµο µας. Είναι το θέµα των 12 βρυσών, που είναι στείρες και θα πρέπει να συνδεθεί το νερό και να τρέχουν. Ένα καθαρό σηµείο κατατεθέν της πόλης, είναι εγκαταλελειµµένο και το έχουµε σε αυτήν την κατάσταση. Να δούµε όλοι µαζί πώς θα επαναφέρουµε τις 12 βρύσες σε λειτουργία. ∆εν δέχοµαι, την αιτιολογία ότι το νερό είναι ακριβό όπως µου είπατε στο περασµένο δηµοτικό συµβούλιο».

Αναφορά στο θέµα έκανε και ο κ. Σπηλιόπουλος λέγοντας: 

– «Χαρακτηριστικό σηµείο του Αιγίου οι 12 βρύσες. Πρέπει να τροφοδοτηθούν µε νερό έστω και εάν αυτό δεν είναι πόσιµο, το οποίο φυσικά θα αναγράφεται σε ειδική πινακίδα».

Ο Αντιδήµαρχος κ. Καραΐσκος τόνισε ότι σε συνεργασία µε την Τεχνική Υπηρεσία σχεδιάζεται η επαναλειτουργία τους και ανέφερε:

– «Επεξεργαζόµαστε µε την Τεχνική Υπηρεσία πώς θα µπορούσαν οι 12 βρύσες να λειτουργήσουν.  ∆εν είναι µια απλή κατασκευή το κοµµάτι της ανακυκλοφορίας των υδάτων.  Γνωρίζετε ότι δεν ήταν η δική µας δηµοτική αρχή που έκοψε το νερό από τις 12 βρύσες. Το νερό, είχε κοπεί αρκετά πριν.

 Προσπαθούµε να βρούµε έναν τρόπο να βάλουµε πόσιµο νερό, όµως να υπάρχει ένας αυτοµατισµός, ώστε να κόβεται το νερό. Γιατί αν βάλουµε νερό από το δίκτυο, είναι 6 ίντσες, η κατανάλωση που γίνεται είναι µεγάλη. ‘Οταν µιλάµε ότι δεν έχουµε νερό να πιούµε, πρέπει να κάνουµε µια ορθολογική διαχείριση.  ∆εν είµαστε αδιάφοροι. Προσπαθούµε να βρούµε την καλύτερη λύση και πιστεύω ότι άµεσα θα τη βρούµε, τώρα που τα πράγµατα έχουν µπει και σε µια κανονικότητα στο κοµµάτι που έχει σχέση µε το οικονοµικό.

Θα δούµε και το θέµα  του φωτισµού όπου και εκεί έχουµε κάνει µια πολύ καλή συνεργασία µε την Τεχνική υπηρεσία.  Κινούµαστε να κάνουµε κάτι ωραίο και να έχει και διάρκεια. Στόχος µας να φτιαχτεί σωστά και όχι να κάνουµε ένα µερεµέτι για να πούµε ότι κάτι κάναµε» .

ΦΡΟΣΩ ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ – ΣΤΑΥΡΙΔΗ

Από την εφημερίδα “ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ”