Συστατικά
- 2 σκ. σκόρδο
- 80 ml ελαιόλαδο
- 1 κύβο ζωμό κότας
- 1 κ.σ. ρίγανη ξερή
- 3 κ.σ. μέλι
- 3 κ.σ. μουστάρδα απαλή
- 5-6 κλ. φρέσκο θυμάρι, μόνο τα φύλλα
- χυμό και ξύσμα από 2-3 λεμόνια
- 1 ½ κιλό πατάτες
- 1 κοτόπουλο (1 ½ κιλό)
Εκτέλεση
- Σε ένα γουδί ή στον κάδο του μούλτι χτυπάμε το σκόρδο, το ελαιόλαδο, τον κύβο, τη ρίγανη, το μέλι, την μουστάρδα, το φρέσκο θυμάρι, το ξύσμα και τον χυμό από τα λεμόνια και αφήνουμε στην άκρη
- Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες και τις βάζουμε στην γάστρα
- Προθέτουμε το 1/3 της μαρινάδας που ετοιμάσαμε και ανακατεύουμε καλά
- Βάζουμε και το κοτόπουλο στην γάστρα, ρίχνουμε τα υπόλοιπα 2/3 της μαρινάδας και το αλείφουμε καλά
- Σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε στο ψυγείο για 12-24 ώρες
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 ° C στον αέρα
- Ψήνουμε στον φούρνο για 1 ½ ώρα με το καπάκι
- Μετά από 1 ½ ώρα αφαιρούμε το καπάκι και συνεχίζουμε για ακόμα 1 ώρα στους 170 ° C
- Αφήνουμε το κοτόπουλο να ξεκουραστεί για 15 λεπτά και σερβίρουμε.