Πάνω από 1.500 οι δικαιούχοι και οι εν δυνάμει δικαιούχοι
Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, υπόγραψε σήμερα, Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022, την απόφαση έκδοσης αποτελεσμάτων διοικητικού ελέγχου αιτημάτων στήριξης προς ένταξη στο Υπομέτρο 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του ΠΑΑ 2014–2020 κατά τη μεταβατική περίοδο 2021 και 2022.
Η υπογραφή έγινε, παρουσία του Εντεταλμένου Συμβούλου /Βοηθού Περιφερειάρχη, Παναγιώτη Σακελλαρόπουλου και του Γενικού Διευθυντή Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, Σταύρου Βέρρα.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, δημοσιοποιήθηκαν:
- Πίνακας δικαιούχων για τους οποίους δεν απαιτείται προσκόμιση επιπλέον δικαιολογητικών. Ο πίνακας περιλαμβάνει χίλιους διακόσιους εξήντα (1260) δικαιούχους με συνολικό ποσό δημόσιας δαπάνης τα 47.632.500,00 €.
- Πίνακας εν δυνάμει δικαιούχων για τους οποίους απαιτείται επιπλέον η προσκόμιση των δικαιολογητικών που προβλέπονται στην παρ. 15 του άρθρου 16 της υπ’ αρ. 3764/2021 ΥΑ. Ο πίνακας περιλαμβάνει διακόσιους πενήντα οκτώ (258) εν δυνάμει δικαιούχους με συνολικό ποσό δημόσιας δαπάνης τα 9.412.500,00 €.
- Πίνακας αιτήσεων που δεν επιλέγονται για στήριξη, για τις οποίες από το διοικητικό έλεγχο δεν έχει προκύψει λόγος απόρριψης αλλά δεν καλύπτονται από το όριο των διαθέσιμων πιστώσεων. Ο πίνακας περιλαμβάνει τριακόσιες πέντε (305) αιτήσεις.
- Πίνακας αιτήσεων που δεν επιλέγονται για στήριξη, για τις οποίες από το διοικητικό έλεγχο έχει προκύψει λόγος απόρριψης.
Με αφορμή την έκδοση της απόφασης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, δήλωσε: «Στηρίζουμε τον πρωτογενή τομέα, ως βασικό πυλώνα της οικονομίας της Δυτικής Ελλάδας, με πράξεις και όχι με λόγια. Και επιδιώκουμε την αναγέννηση της τοπικής αγροτικής οικονομίας, θέτοντας στο επίκεντρο το νέο αγρότη και προσπαθώντας να προσελκύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους νέους στον αγροτικό χώρο. Έτσι, μέσα από συντονισμένες ενέργειες, αλλά και την εξαιρετική συνεργασία που έχουμε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καταφέραμε να αυξήσουμε κατά 19 εκατομμύρια ευρώ τη δημόσια δαπάνη, η οποία υπολογίζεται πλέον στα 63,1 αντί για 44,1 εκ. ευρώ που ήταν αρχικά, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι δίνεται η ευκαιρία ένταξης περισσοτέρων νέων στο Πρόγραμμα. Επιπλέον, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι η πρώτη που εκδίδει αποτελέσματα, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα, προγραμματίζουμε συνάντηση με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για να συζητήσουμε και το θέμα των επιλαχόντων των Υπομέτρων 6.1 και 4.1. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το στελεχιακό δυναμικό των υπηρεσιών της Περιφέρειας που διαχειρίζονται και υλοποιούν το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α.) και συνέβαλλαν τα μέγιστα ώστε να εκδώσουμε με μεγάλη ταχύτητα τα αποτελέσματα».