Παρασκευή 11 Απριλίου: Το 3ο Πασχαλινό Παζάρι μαθητών 25 σχολείων της Αιγιάλειας

Τα έσοδα σε ΕΚΑΜΕ και «Χαμόγελο του Παιδιού»

 

Σε θεσμό καθιερώθηκε το Πασχαλινό Παζάρι για φιλανθρωπικό σκοπό που διοργανώνεται για 3η συνεχή χρονιά στην Πλατεία Αγίας Λαύρας στο Αίγιο, την Παρασκευή 11 Απριλίου από τις 9.30 π.μ. έως τη 1 μ.μ..

Μαθήτριες και μαθητές από συνολικά 25 σχολεία κάθε εκπαιδευτικής βαθμίδας από όλη την Αιγιάλεια, έχουν προετοιμάσει με τη βοήθεια εκπαιδευτικών και γονέων υπέροχες χειροποίητες δημιουργίες, που θα εκτεθούν και θα πωληθούν ώστε τα έσοδα θα αποδοθούν στο ΕΚΑΜΕ Αιγίου και στο «Χαμόγελο του Παιδιού».

Σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη από τους διοργανωτές, ο Δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Παναγιώτης Ανδριόπουλος σημείωσε μεταξύ άλλων: «Ως δημοτική αρχή θεωρούμε χρέος μας να στηρίζουμε τέτοιες πρωτοβουλίες, που δείχνουν θετικό κοινωνικό πρόσημο και κυρίως την μεγάλη ευαισθησία όλων των Αιγιαλέων, που με γενναιοδωρία ανταποκρίνονται ώστε να καλυφθούν οι ολοένα αυξανόμενες ανάγκες συμπολιτών μας που βρίσκονται σε δυσκολίες. Ευχόμαστε το bazaar να έχει ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία από τα δύο περασμένα, για να αποδώσουμε τα μέγιστα σε ΕΚΑΜΕ και ‘Χαμόγελο του Παιδιού’, που είναι δύο φορείς οι οποίοι προσφέρουν σπουδαίο κοινωνικό έργο και έχουν έδρα την Αιγιάλεια».

Παίρνοντας το λόγο ο αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Δημήτρης Ελευθεριώτης αναφέρθηκε στην διαρκή προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα αρραγές μέτωπο παιδείας-κοινωνίας-εργασίας και τοπικής αυτοδιοίκησης α’ βαθμού, που σφυρηλατείται μέσα από τέτοιες δράσεις. «Βλέπουμε το σχολείο ως ένα ισόπλευρο τρίγωνο, πρώτα οι μαθητές, μετά οι εκπαιδευτικοί και μετά οι γονείς. Στόχος μας είναι να δημιουργούμε και να υποστηρίζουμε δράσεις που έχουν συνέχεια και συνέπεια. Το επίπεδο μιας κοινωνίας αξιολογείται, κατά την άποψή μου, από το δίχτυ προστασίας που μπορεί να υφάνει για ευπαθείς ομάδες, μέσα από τη συμπερίληψη, την ενσυναίσθηση και στην αλληλεγγύη» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Ελευθεριώτης, υπενθυμίζοντας ότι το Πασχαλινό Παζάρι ξεκίνησε μέσα από την αγαστή συνεργασία του αείμνηστου Δημάρχου Αιγιαλείας Δημήτρη Καλογερόπουλου και του επίσης αείμνηστου προέδρου της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Μένιου Κουτρόπουλου.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Δήμου Αιγιαλείας κ. Λεωνίδας Θεοφανόπουλος δήλωσε σχετικά: «Έχουμε καταφέρει να ενώσουμε πολλούς τοπικούς φορείς και παράγοντες, συλλόγους, τοπική κοινωνία, σχολικές κοινότητες προς κοινό όφελος. Πλέον το πασχαλινό παζάρι που ήταν ιδέα του αείμνηστου Μένιου Κουτρόπουλου αποτελεί πια θεσμό. Κάθε δημιουργία που θα εκτεθεί κρύβει μέσα της αγάπη και ελπίδα, δεν είναι μια απλή έκθεση χειροτεχνίας, είναι ένας ζωντανός δεσμός μεταξύ σχολείου, οικογένειας και τοπικής κοινωνίας».

Εκ μέρους του Οργανισμού «Χαμόγελο του Παιδιού» οι κυρίες Ευαγγελία Μαλαμάκη, μέλος του Δ.Σ. και Βασιλική Πρεβεδούρου, υπεύθυνη του Σπιτιού του «Χαμόγελου» στην Τέμενη, εξέφρασαν τη συγκίνησή τους και τις θερμές τους ευχαριστίες για το ότι ο Δήμος Αιγιαλείας και οι διοργανωτές του Πασχαλινού Παζαριού είναι αρωγοί για το έργο του Οργανισμού και κυρίως για το μεγάλωμα 24 παιδιών στο σπίτι της Τέμενης. «Δεν είναι απλά μια φιλανθρωπική πράξη, είναι ένα μάθημα, το καλύτερο που μπορούμε να δώσουμε στα παιδιά που συμμετέχουν και που μαθαίνουν έτσι τον εθελοντισμό, την προσφορά και την κοινωνική ευαισθησία» τόνισαν μεταξύ άλλων.  Τέλος, ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΚΑΜΕ Αιγίου κ. Γιώργος Γκιώνης ευχαρίστησε τη δημοτική αρχή που συνεχίζει την πρωτοβουλία του αείμνηστου Δημήτρη Καλογερόπουλου, τονίζοντας ότι ο κόσμος με το υστέρημά του πέρσι ενίσχυσε το παζάρι με το ποσό των περίπου 10.000 ευρώ, που μοιράστηκαν ισόποσα σε ΕΚΑΜΕ και «Χαμόγελο του Παιδιού», εκφράζοντας την ευχή φέτος να στηρίξουν ακόμα περισσότερο και στέλνοντας πασχαλινές ευχές σε όλο τον κόσμο.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής του παζαριού θα φιλοξενηθούν δρώμενα από σχολικά μουσικά σύνολα, μπάντες και χορωδίες. Βασικός χορηγός της διοργάνωσης είναι η ΔΕΥΑ Αιγιαλείας και πολύτιμη είναι και η προσφορά της εταιρείας «ΑΥΡΑ»