Συνέντευξη Τύπου για τους τομείς αρμοδιότητάς του, παραχώρησε το μεσημέρι της Τρίτης 4 Φεβρουαρίου ο αντιδήμαρχος κ.Γιώργος Φραγκονικολόπουλος παρουσία του Δήμαρχου Αιγιαλείας κ.Παναγιώτη Ανδριόπουλου, παρουσιάζοντας το πολύπλευρο έργο και μια σειρά δράσεων που αφορούν στον Πολιτισμό, τον Αθλητισμό αλλά και τη λειτουργία των παιδικών σταθμών και την διαχείριση των αδέσποτων.
Δίδοντας το στίγμα ως προς τη στόχευση από πλευράς δημοτικής αρχής, τόσο ο Δήμαρχος όσο κι ο Αντιδήμαρχος μίλησαν για τις πολιτιστικές και αθλητικές δράσεις με σκοπό την αύξηση της επισκεψιμότητας στην περιοχή σε συνδυασμό με την καλύτερη δυνατή αύξηση της ποιότητας ζωής για τους πολίτες του δήμου μας.
Καλωσορίζοντας τους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ ο Δήμαρχος ανέφερε: «Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που σ`έναν τομέα που διετέλεσα τέσσερα χρόνια κι εννέα μήνες με διαδέχθηκε ο Γιώργος Φραγκονικολόπουλος με τον οποίο συμπορευτήκαμε από τις αρχές της προηγούμενης θητείας το 2019 και από την πρώτη στιγμή φάνηκε η άριστη συνεργασία που αναπτύχθηκε και διευρύνθηκε με τα χρόνια» σημειώνοντας την σπουδαία προσπάθεια που γίνεται μεταξύ άλλων όλα αυτά τα χρόνια στη διαχείριση των αδέσποτων όπου ο κ.Φραγκονικολόπουλος έχει αποδείξει ότι είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.
Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού –Αθλητισμού και Διαχείρισης αδέσποτων ζώων, προχώρησε σε σύντομο απολογισμό σχετικά με την λειτουργία του Πάρκου των Χριστουγέννων «που είχε ξεκινήσει την όλη διαδικασία ο σημερινός Δημαρχος κι εγώ κλήθηκα μαζί με όλους τους ανθρώπους του δήμου να το υλοποιήσουμε» όπως σημείωσε τονίζοντας ότι: «Κατά γενική ομολογία το Πάρκο φέτος ήταν ότι καλύτερο έχουμε δει μέχρι σήμερα και έτσι θέλουμε να το εξελίσσουμε κάθε χρόνο! Είχαμε ρεκόρ επισκεψιμότητας και από συνομιλίες και με καταστηματάρχες έχουν αποκομίσει ότι φέτος υπήρξε σημαντική βοήθεια στην κίνηση των καταστημάτων εστίασης –και όχι μόνο- τις ημέρες της λειτουργίας του Πάρκου. Πέραν του ότι θέλουμε να προσφέρουμε στους συμπολίτες μας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε εκδηλώσεις, αυτό που επιδιώκουμε είναι να εμπλουτίσουμε ακόμα περισσότερο τις εκδηλώσεις ώστε να έρχεται και να μένει ο επισκέπτης στην Αιγιάλεια».
Άλλωστε, σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο σε αντίστοιχο μήκος κύματος εξωστρέφειας κινούνται και οι εκδηλώσεις για τη Μυστική Συνέλευση της Βοστίτσας που όπως τόνισε: «Πέρα από την ιστορική σημασία για τον τόπο μας επιχειρούμε να καθιερωθεί ως ένας μοναδικός προορισμός τον Ιανουάριο για την ευρύτερη περιοχή. Στο πλαίσιο αυτό οι εκδηλώσεις για τη Μυστική Συνέλευση της Βοστίτσας που υλοποιήθηκαν με τις φροντίδες της Αντιδημάρχου Δημοσίων Σχέσεων κ` Εθιμοτυπίας κας Μαρίας Αγγελοπούλου είχαν πολύ μεγάλη επιτυχία σε συνεργασία με τους Αναβιωτές και συλλόγους από την περιοχή μας και την πολύ μεγάλη συμμετοχή συλλόγων απ`όλη τη χώρα».
Επόμενος «σταθμός» για τα Πολιτιστικά είναι οι Αποκριάτικες εκδηλώσεις με αποκορύφωμα το Παιδικό Καρναβάλι που διοργανώνεται σε συνεργασία με την Ένωση Συλλόγων Γονέων του δήμου μας και είμαστε σε συνεχή επικοινωνία προκειμένου να οριστικοποιήσουμε και τη διαδρομή που θα ακολουθηθεί δεδομένων των εξελίξεων με το έργο της Μητροπόλεως που αναμένεται να ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες και κατά πόσο θα μπορέσει τελικά να υπάρξει διέλευση (ή όχι) της Μητροπόλεως κάτι που θα ανακοινωθεί το προσεχές διάστημα. Παράλληλα ο Δήμος είναι σε συνεργασία με τις καρναβαλικές επιτροπές και τους συλλόγους που διοργανώνουν το Καρναβάλι του Διακοπτού, το Καρναβάλι της Αιγείρας, τα Κούλουμα στην Άβυθο και τα Κούλουμα στην Αλυκή όπου συμμετέχουμε σε όλα προκειμένου να προσφέρουμε τις καλύτερες δυνατές εκδηλώσεις στους δημότες και τους επισκέπτες της περιοχής μας.
_Σε ότι αφορά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου σημειώνεται ότι θα γίνει φέτος στην παραλία λόγω των έργων στη Μητροπόλεως.
_Την ίδια ώρα έχουμε ήδη ξεκινήσει τις προετοιμασίες για το Πολιτιστικό Καλοκαίρι με σειρά δράσεων κι εκδηλώσεων που προετοιμάζουμε. Ανάμεσα σε αυτές τα φετινά Οινοξένια που θα γίνουν στα τέλη του Ιουνίου προκειμένου να προσελκύσουμε επισκέπτες σε μια πιο δύσκολη τουριστικά εποχή όπως ο Ιούνιος, ενδυναμώνοντας έτσι την επισκεψιμότητα στην ευρύτερη Αιγιάλεια μέσω του οινοτουρισμού. Βεβαίως έχουμε το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους και φέτος και βέβαια θα πραγματοποιηθεί το Φεστιβάλ Ηλεκτρονικής Μουσικής στο Μάτι της Αβύθου που ξεκίνησε πέρυσι και σκοπός μας είναι να το εξελίξουμε και να γίνει θεσμός για την περιοχή σε βάθος χρόνου επί τριημέρου.
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Σε ότι αφορά τον τομέα του Αθλητισμού ο κ΄. Φραγκονικολόπουλος αναφέρθηκε στην 1η δράση του έτους που είναι ο Ημιμαραθώνιος Αιγιαλείας που φέτος είχε τεράστια επιτυχία με ρεκόρ συμμετοχών, σε συνεργασία με τον ΑΣ Αθηνόδωρος που πλέον αποτελεί θεσμό για τα αθλητικά δρώμενα σε πανελλήνιο επίπεδο. Παράλληλα προετοιμάζεται το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 10.000μ. που θα φιλοξενηθεί και φέτος στο δήμο μας, ενώ φέτος θα συμμετάσχουμε και στο Πρόγραμμα Παιδικών Ολυμπιακών Αγώνων που θα γίνουν στο Αίγιο τον Απρίλιο. Στα τέλη Μαϊου σε συνδιοργάνωση με τον Αθηνόδωρο πάλι θα έχουμε τα «Αιγιάλεια 2025» ενώ θα πραγματοποιήσουμε φέτος με αφορμή τα 30 χρόνια από τον καταστροφικό σεισμό του Αιγίου Λαϊκό Αγώνα Δρόμου στις 15 Ιουνίου. Βέβαια τον Οκτώβριο προγραμματίζεται ο Γύρος της Λίμνης Τσιβλού ενώ για πρώτη φορά φέτος ως δήμος αναλάβαμε την αποστολή στο Ελσίνκι τον Αύγουστο παιδιών (12-15 των) από την Αιγιάλεια που θα συμμετάσχουν στους Παγκόσμιους Αγώνες υπό την αιγίδα της Ολυμπιακής Επιτροπής. Όλ`αυτά με την αγαστή συνεργασία πάντα του εντεταλμένου συμβούλου αθλητικών εκδηλώσεων του δήμου Χρήστου Τσερεντζούλια.
ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ –ΚΔΑΠ
Σε ότι αφορά τον ευαίσθητο τομέα των Παιδικών Σταθμών και των ΚΔΑΠ του δήμου μας, που με την κατάργηση των Νομικών Προσώπων υπήρξε έντονη αναστάτωση, είμαστε σε διαδικασία πλήρωσης κενών θέσεων προκειμένου να συνεχίσουν να λειτουργούν απρόσκοπτο μέσω ΑΣΕΠ «13» ατόμων για τους Παιδικούς Σταθμούς και «14» ατόμων για τα ΚΔΑΠ που κάθε χρόνο λειτουργούν στο δήμο μας.
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ
Σε ότι αφορά το πολύπλευρο και δύσκολο ζήτημα της διαχείρισης των αδέσποτων που ο αντιδήμαρχος υπενθύμισε ότι είναι ένας σημαντικός «πονοκέφαλος» για τους δήμους, ο δήμος Αιγιάλειας τα τελευταία χρόνια αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για άλλους ΟΤΑ σε όλη τη χώρα.
Είμαστε πολύ κοντά στην αδειοδότηση του Καταφυγίου. Ίσως και μέσα στον μήνα προχωρά η δημοπράτηση και την ίδια ώρα εφαρμόζουμε Πλήρες Κτηνιατρικό Πρόγραμμα που αφορά στη σίτιση τη στείρωση και όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την ευζωία των ζώων. Την τελευτά πενταετία έχουμε πραγματοποιήσει περισσότερες από 1500 στειρώσεις ζώων και την ίδια ώρα έχουμε ξεπεράσει τις 1400 υιοθεσίες μέσω των συνεχών συμμετοχών μας σε δράσεις για την υιοθεσία σε δήμους κυρίως των Αθηνών. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να επισημάνω την πολύτιμη συνεργασία των εργαζομένων στο Τμήμα Διαχείρισης Αδέσποτων του δήμου μας αλλά και το σπουδαίο Μνημόνιο Συνεργασίας με τη Φιλοζωϊκή που μας δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε από κοινού δράσεις.
Βέβαια ο Αντιδήμαρχος έκλεισε την αναφορά στο ζήτημα της διαχείρισης των αδέσποτων με το «μήνυμα» που θα πρέπει να αντιληφθούν όλοι οι συμπολίτες πως το …πρόβλημα με τα αδέσποτα ξεκινά από εμάς του ίδιους! Το να υιοθετήσεις ένα ζώο αποτελεί μεγάλη ευθύνη! Αναφέροντας ενδεικτικά ότι την εβδομάδα που πέρασε περισυλλέχθηκαν σε όλο το δήμο 55 κουτάβια που κατά βάσει προέρχονται από ανεύθυνους ιδιοκτήτες δεσποζόμενων ζώων… επισημαίνοντας ότι το νομοθετικό πλαίσιο για τα δεσποζόμενα είναι ιδιαίτερα αυστηρό και σε αυτή τη κατεύθυνση κινούνται οι υπηρεσίες του Δήμου.