Σπηλιόπουλος: “Να αναδείξουμε όσα εμβληματικά κτήρια έχουν απομείνει στο Δήμο μας- Ιστορικό σημείο το “Στέμμα”»

Ο κ. Σπηλιόπουλος  στην τελευταία συνεδρίαση του δηµοτικού συµβουλίου Αιγιάλειας αναφέρθηκε στα εµβλητικά κτήρια της πόλης που έχουν χαθεί στο πέρασµα του χρόνου. 

Ένα έµβληµατικό σηµείο στο Αίγιο είναι το «Στέµµα» µε ορίζοντα προς τη θάλασσα. Ο κ. Σπηλιόπουλος µεταξύ άλλων ανέφερε:

– «Νοµίζω  κύριε δήµαρχε ότι πρέπει να ετοιµάσετε µια πρόσκληση, µια πρόταση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την αξιοποίηση του ακινήτου. Να το αναπαλαιώσει, να το ανακαινίσει, να το υποστηρίξει κάποιος προκειµένου να σωθεί το ακίνητο και κυρίως να του δώσουµε ζωή. Γιατί βρίσκεται σε µια περιοχή του κέντρου και είναι ένα από τα λίγα σηµεία που έχουν αποµείνει. Ιστορικό σηµείο που έχουν περάσει από αυτό, πολλοί φιλοξενούµενοι στο Αίγιο. Αποτελεί ιστορία για την πόλη και πρέπει να το διατηρήσουµε. Σκεφτείτε µε ποιο τρόπο και νοµίζω πως δεν θα είναι δύσκολο. Μπορεί να βρεθεί κάποιος επενδυτής να το αξιοποιήσει και να κερδίσει ο ίδιος και ο ∆ήµος να ενισχύσει µια τέτοια προσπάθεια».

Ο ∆ήµαρχος Αιγιάλειας ανέφερε ότι το θέµα εξετάζεται από τη δηµοτική αρχή λέγοντας:

– «Για το «Στέµµα» είναι µια πολύ καλή πρόταση και ήδη  ψάχνουµε έναν τρόπο χρηµατοδότησης. Υιοθετώ τη σκέψη αυτή και µακάρι να βρεθεί κάποιος ενδιαφερόµενος . Εµείς ως ∆ήµος θα κάνουµε ανακοίνωση εάν βρεθεί κάποιος να το αναλάβει να το  φτιάξει. Επίσης πρέπει να σας πως ότι για το συγκεκριµένο ζήτηµα ανιχνεύουµε και δυνατότητες χρηµατοδότησης να το εντάξουµε σε ένα πρόγραµµα στην Περιφέρεια, για να το αποκαταστήσουµε. Ψάχνουµε να δούµε ποια δυνατότητα υπάρχει αυτή τη στιγµή για να χρηµατοδοτηθεί το συγκεκριµένο έργο από πόρους του δηµοσίου.  Αν δεν βρούµε είναι µια καλή σκέψη που µπορούµε να συνεργαστούµε µε κάποιους ιδιώτες για να το κάνουµε». 

ΦΡΟΣΩ ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ

Από την εφημερίδα “ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ”