ΜΕ ΠΡΩΤΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥΣ ΑΙΓΙΩΤΕΣ ΚΩΣΤΑ ΑΝΔΡΙΟΣΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΘΕΜΗ ΠΡΟΔΡΟΜΑΚΗ
Την εποχή της κρίσης και της ελληνικής εξαθλίωσης οι Έλληνες δε σταματούν να δημιουργούν και να βοηθούν ο ένας τον άλλον.
Μπορεί η νεολαία να καταφεύγει στο εξωτερικό για ένα καλύτερο αύριο, αλλά ποτέ δεν ξεχνά τη χώρα που γεννήθηκε και μεγάλωσε και πάντα παλεύει γι΄ αυτή.
Πρόσφατα ιδρύθηκε η Ένωση Ελλήνων Ακαδημαϊκών της Μεγάλης Βρετανίας, όπου δύο Αιγιώτες Ακαδημαϊκοί οι Κώστας Ανδριοσόπουλος (Αν. καθηγητής Χρηματοοικονομικών και Ενεργειακής Οικονομίας και Δ/ντής του Ερευνητικού Κέντρου Ενεργειακής Διοίκησης στο ESCP Europe Business School στο Λονδίνο) και Θέμης Προδρομάκης (Αναπληρωτής Καθηγητής Νανοτεχνολογιών στο Πανεπιστήμιο του Southampton) , αποτελούν τους πρωτεργάτες αυτής της κίνησης.
Η Ένωση Ελλήνων Ακαδημαϊκών της Μεγάλης Βρετανίας (ΣΣΕ-GB) είναι μια εθελοντική, μη κερδοσκοπική οργάνωση. Συνδέει περισσότερο από 2.200 ακαδημαϊκούς – ελληνικής καταγωγής – που εργάζονται στα Βρετανικά Ακαδημαϊκά Ιδρύματα, με ακαδημαϊκούς στην Ελλάδα, φοιτητές και φιλέλληνες από όλο τον κόσμο.
Οι στόχοι της Ένωσης (ΣΣΕ) είναι:
– Η προώθηση των υψηλότερων ακαδημαϊκών αρχών, προς όφελος της διεθνούς Ελληνικής κοινωνίας και κουλτούρας.
– Η συνεργασία με ακαδημαϊκούς, κρατικούς και ιδιωτικούς θεσμούς στην Ελλάδα, την Μεγάλη Βρετανία και τον υπόλοιπο κόσμο.
– Την παροχή ενός φόρουμ για την ελεύθερη ανταλλαγή ιδεών.
– Την παροχή πληροφοριών και βοήθειας στους έλληνες φοιτητές (οι οποίοι είναι πάνω από 20.000 το χρόνο μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο), ώστε να βοηθηθούν και να προσαρμοστούν στο νέο Ακαδημαϊκό περιβάλλον.
– Την οργάνωση, ακαδημαϊκών, κοινωνικών και άλλων προωθητικών εκδηλώσεων, βοηθώντας με κάθε τρόπο την οικονομία στην Ελλάδα, την ακαδημαϊκή πρόοδο και την προώθηση της πολιτιστικής της κληρονομιάς.
Η Ένωση Ακαδημαϊκών, πραγματοποιεί την πρώτη της εκδήλωση την Πέμπτη 3 Μαρτίου και ώρα 17.30, στο “Ελληνικό Κέντρο” στο Λονδίνο, παρουσία του Έλληνα υφυπουργού εξωτερικών κ. Ιωάννη Αμανατίδη καθώς και του πρέσβη της Ελλάδας στο Ηνωμένο Βασίλειο κ. Κων/νου Μπίκα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η όλη προσπάθεια τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ ήδη το ενδιαφέρον Ελλήνων ακαδημαϊκών είναι πολύ μεγάλο.
Τέτοιες πρωτοβουλίες, είναι πραγματικά αξιέπαινες και δείχνουν ότι ο καθένας από τον κλάδο του μπορεί να συμβάλλει, με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο.