Η ερευνήτρια του Χάρβαρντ, Monique Tello περιγράφει ποιο είναι το ιδανικό πρωινό: για εκείνη, τρία θα πρέπει να είναι τα βασικά συστατικά του.
«Ενα μπολ με σοκολατένια δημητριακά, ένα bagel ή ένα muffin, δεν έχουν καμία διαφορά από ένα επιδόρπιο… Οταν βλέπω το πρωινό που προσφέρουν εστιατόρια, καντίνες και ξενοδοχεία, θέλω να βάλω τα κλάματα. Οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες και η ζάχαρη, προκαλούν ζάχαρο ανεβάζουν τα επίπεδα ινσουλίνης.
Σε «αρρωσταίνουν» με τον ένα ή με τον άλλον τρόπο. Είμαι μια εργαζόμενη μητέρα. Κάθε πρωί θέλω να τρώω κάτι που μπορώ να φτιάξω εύκολα και γρήγορα. Επίσης, με ενδιαφέρει να είναι και οικονομικό και να «με κρατάει» για αρκετές ώρες. Να μην πεινάσω πάλι πολύ γρήγορα. Έτσι, ετοιμάζω ένα μπολ με γιαούρτι, φρούτα και ένα μείγμα ξηρών καρπών.
Τα φρούτα (έχω ιδιαίτερη προτίμηση στα μούρα) είναι πηγή φυτικών ινών και βιταμινών, οι ξηροί καρποί περιέχουν «καλά λιπαρά» και ενέργεια και το γιαούρτι πρωτεΐνες. Θα ήταν καλό το γιαούρτι να μην περιέχει σάκχαρα».