Το νέο λογότυπο του Δήμου Αιγιαλείας, με ιστορική αναφορά στη σημαία-σύμβολο του Απελευθερωτικού Αγώνα

Στην παρουσίαση του νέου λογοτύπου του Δήμου Αιγιαλείας, που στο εξής θα αξιοποιείται σε κάθε περίπτωση, προχώρησαν η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας κα Μαρία Γιδά και η αντιδήμαρχος Δημοσίων Σχέσεων-Επικοινωνίας-Εθιμοτυπίας-Εκδηλώσεων κα Μαρία Αγγελοπούλου, σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στα τοπικά ΜΜΕ το μεσημέρι της Πέμπτης στο Αρχοντικό Παναγιωτόπουλου στο Αίγιο.

Όπως σημείωσε η κα Γιδά, υπήρξε διαχρονική και αναγνωρισμένη από όλους η ανάγκη του Δήμου Αιγιαλείας να αποκτήσει ένα επίσημο λογότυπο για χρήση σε ποικίλες περιπτώσεις. Για το λόγο αυτό συγκροτήθηκε αρμόδια επιτροπή με πρόεδρο την κα Μαρία Γιδά, αναπληρωτή πρόεδρο τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού-Αθλητισμού κ. Παναγιώτη Ανδριόπουλο και μέλη την αντιδήμαρχο κα Μαρία Αγγελοπούλου, την πρόεδρο της Ιστορικής Λαογραφικής Εταιρείας Αιγιαλείας κα Βάνα Μπεντεβή και τον πρέσβη ε.τ. και διευθυντή του Διπλωματικού Γραφείου του Υπουργείου Άμυνας κ. Ελευθέριο Αγγελόπουλο. Η επιτροπή επέλεξε τρία από τα λογότυπα που σχεδιάστηκαν από επαγγελματία γραφίστα, με σαφείς οδηγίες ως προς την αναφορά στο κορυφαίο προεπαναστατικό γεγονός της Μυστικής Συνέλευσης της Βοστίτσας και ακολούθως το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας αποφάσισε την επιλογή του νέου λογότυπου.

«Το συγκεκριμένο λογότυπο προσδίδει, εκτός από κύρος, πάνω από όλα σεβασμό στο ιερό σύμβολο του Δήμου μας που είναι η σημαία που υψώθηκε μετά από τη Μυστική Συνέλευση της Βοστίτσας. Η σημαία αποτυπωμένη με ευκρίνεια και δυναμικό τρόπο μέσω του γραφήματος, συμπληρώνεται από δάφνες, σύμβολο νίκης, δόξας και σοφίας. Σε αυτό το λογότυπο, το οποίο καθίσταται μοναδικό χάρη στον σχεδιασμό του,αναδεικνύεται η μοναδικότητα του ιστορικού γεγονότος και η σπουδαιότητά του για την έκβαση του απελευθερωτικού αγώνα όλων των Ελλήνων» κατέληξε η κα Γιδά.

Ακολούθως η κα Αγγελοπούλου σημείωσε ότι το λογότυπο αυτό θα αποτελεί ένα σήμα που θα ταυτίζεται αποκλειστικά με την Αιγιάλεια και με την ιδιαίτερη αναφορά στη Μυστική Συνέλευση της Βοστίτσας, φωτίζει την ακμή της Αιγιάλειας. Παράλληλα είναι ιδιαίτερα λειτουργικό στη χρήση του, ώστε να αναπαραχθεί σε διάφορες μορφές όπως σημαία, πινακίδες, σφραγίδες, κάρτες, επιστολές αλληλογραφίας, φάκελοι, στυλό, μπλουζάκια και άλλα αναμνηστικά αντικείμενα.