Το τελευταίο “αντίο” στη Βάσω Παπανδρέου – Σύσσωμο το ΠΑΣΟΚ

Εξόδιος ακολουθία της Βάσως Παπανδρέου στον Ι. Ν. Αγίου Βασιλείου στα Βαλιμίτικα Αιγίου. Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024 (ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Στον τόπο καταγωγής της, τα Βαλιμήτικα Αιγίου, τελέστηκε το μεσημέρι του Σαββάτου 19 Οκτωβρίου, η κηδεία της Βάσως Παπανδρέου, ιδρυτικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ.

Η Βάσω Παπανδρέου έφυγε από τη ζωή το πρωί της Πέμπτης, στο σπίτι της σε ηλικία 80 ετών. Τα τελευταία τρία χρόνια η πρώην υπουργός και επίτροπος έπασχε από ανίατη ασθένεια με σπάνιο σύνδρομο. 

Τον επικήδειο λόγο εκφώνησε  ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης. 

Στα Βαλιμίτικα μεταξύ άλλων στην εξόδιο Ακολουθία παραβρέθηκαν οι: Κώστας Σημίτης, Άννα Διαμαντοπούλου, Κώστας Λαλιώτης, Πέτρος Ευθυμίου, Χρήστος Πρωτόπαπας, Μιλένα Αποστολάκη, Τάσος Γιαννίτσης, Φίλιππος Σαχινίδης, Χρήστος Παπουτσής, Βαγγέλης Αργύρης, Δημήτρης Ρέππας, Χρήστος Παπουτσής, Κώστας Σπηλιόπουλος κ.ά. 

Ο κ. Ανδρουλάκης στον επικήδειο λόγο του, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

-“Η Βάσω ήταν η δική μας «σιδηρά κυρία». Με ευαισθησία και πίστη σε μια πιο ανθρώπινη
και δίκαιη κοινωνία. Εφάρμοσε πρωτοποριακές κοινωνικές πολιτικές, όπως τα ΚΕΠ, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», την καλλιτεχνική εκπαίδευση, την δημιουργική απασχόληση.

Πολλά από τα μεγάλα έργα στη χώρα φέρουν τη δική της σφραγίδα, αλλά και ορισμένες εμβληματικές κοινωνικές και πολιτικές τομές, όπως η νομοθέτηση και η ποσόστωση των γυναικών στα δημόσια αξιώματα.

Ως υπουργός Ανάπτυξης χάραξε πολιτικές που συνέβαλαν στην ανασυγκρότηση του παραγωγικού δυναμικού της χώρας.

Ως υπουργός Περιβάλλοντος και Δημοσίων Έργων, επίσης, πέτυχε την επιτάχυνση και την ολοκλήρωση μεγάλων έργων της χώρας, ενώ συνέβαλε καθοριστικά στην προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η Βάσω Παπανδρέου αγωνίστηκε με γνώση και όραμα για τον ουσιαστικό εκσυγχρονισμό της χώρας και την είσοδο της Ελλάδας στον στενό πυρήνα της Ευρώπης. Ακόμα και στις πιο δύσκολες περιόδους, λειτουργούσε με αποφασιστικότητα και αίσθημα ευθύνης. Οι απόψεις της ήταν πάντοτε σημείο αναφοράς. Πολιτικοί με τη στόφα της Βάσως Παπανδρέου εμφανίζονται σπάνια.

Το αποτύπωμα της βαρύ στην ιστορία του τόπου, στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ. Θα κατέχει πάντα μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μας.

Τα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά της και στους οικείους της».

   

INTIME (ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ)

 

Eurokinissi (ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ)

 

(ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
 (ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

 

Πηγή