Ιδού τι μπορεί να σε κάνει να είσαι κουρασμένη χωρίς να το γνωρίζεις.
1. Δεν κοιμάσαι αρκετά
Είναι το προφανές αλλά πολλές φορές το παραβλέπουμε. Αν κοιμάσαι 7 συνεχόμενες ώρες το βράδυ αλλά και πάλι νιώθεις κουρασμένη, μην απορείς. Μπορεί ο οργανισμός σου να χρειάζεται 8 ώρες. Κάθε οργανισμός έχει το δικό του τέλειο αριθμό ωρών ύπνου που αν δεν τις συμπληρώνεις, μπορεί να νιώθεις κουρασμένη διαρκώς. Προσπάθησε να μπεις στη διαδικασία να κοιμάσαι μία ώρα νωρίτερα για μια εβδομάδα και δες αν νιώθεις μεγαλύτερη ευεξεία.
2. Κοιμάσαι μεν αλλά ο ύπνος σου δεν είναι ποιοτικός.
Αν είσαι κουρασμένη παρότι κοιμάσαι αρκετές ώρες, αναρωτήσου: πόσο ποιοτικός είναι ο ύπνος που κάνεις; Οι ώρες που ξοδεύεις στο κρεβάτι δεν ισούνται απαραίτητα με την ποιότητα του ύπνου σου.
3. Έχεις χαμηλά επίπεδα σιδήρου
Τα χαμηλά επίπεδα σιδήρου στο αίμα μπορεί να σου προκαλούν κόπωση. Ειδικά αν δεν καταναλώνεις αρκετό κόκκινο κρέας ή γαλακτοκομικά και λαχανικά που είναι πλούσια σε σίδηρο , κάνε μια απλή εξέταση αίματος και δες αν φταίει ο πολύτιμος σίδηρος για την κόπωσή σου.
4. Δεν ενυδατώνεις σωστά τον οργανισμό σου
Η αφυδάτωση μπορεί να σε κάνει να νιώθεις και άσχημα και κουρασμένη. Σιγουρέψου ότι πίνεις αρκετό νερό για να βοηθήσεις τη σωστή λειτουργία του οργανισμού σου. Όταν έχεις έλλειψη νερού, η καρδιά σου πρέπει να δουλέψει πολύ σκληρότερα να κυκλοφορήσει το αίμα γύρω στο σώμα σου, γεγονός που σου αφήνει ένααίσθημα κούρασης. Αν δεν είσαι φίλος του νερού, δοκίμασε ένα αντίστοιχο ανθρακούχο ή κάποιο χυμό.
5. Είσαι ιδιαίτερα αγχωμένη
Αν το διάστημα αυτό τρέχουν πολλές αλλαγές στη δουλειά ή τη ζωή σου γενικά, είναι πιθανό να παίρνεις τις ανησυχίες σπίτι σου. Προσπάθησε να αποτυπώνεις τις ανησυχίες και τα άγχη σου σε ένα ημερολόγιο για να κοιμάσαι καλύτερα.