Ο Αιγιώτης πρωταθλητής του bodybuilding Δημήτρης Μαρινόπουλος, τονίζει τη σπουδαιότητα του ελαιολάδου για τον οργανισμό μας και επισημαίνει:
-“Το ελαιόλαδο όχι μόνο κάνει καλό στην καρδιά αλλά και στο στομάχι. Ερευνητές του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Valme της Σεβίλλης (Ισπανία) ανάμειξαν σε δοκιμαστικούς σωλήνες παρθένο ελαιόλαδο με το στοιχείο H.pylori (το οποία δημιουργεί πεπτικά έλκη και κάποιες μορφές του καρκίνου του στομάχου) με οξέα όπως αυτά που βρίσκονται στο στομάχι. Το λάδι κατέστρεψε 8 διαφορετικούς τύπους αυτού του ισχυρού βακτηριδίου τρεις από τους οποίους δεν μπορούσαν να καταπολεμήσουν ούτε τα αντιβιοτικά.
Θεωρείται ότι αυτό οφείλεται στις μεγάλες ποσότητες πολυφαινόλης (που έχουν ισχυρές αντιβακτηριδιακές ιδιότητες) που περιέχει το ελαιόλαδο. Προτιμάτε το παρθένο ελαιόλαδο που προέρχεται από τις πρώτες πιέσεις και που περιέχει τις περισσότερες πολυφαινόλες.