Γκυκόζη ή Φρουκτόζη; Ποια ουσία είναι η καλύτερη για τον οργανισμό μας. Ο Δημήτρης Μαρινόπουλος, από το «Αccelaration Gym» στην οδό Κανελλοπούλου 55 στο Αίγιο αναφέρει:
- – “Οι γλυκαντικές ουσίες δεν δημιουργούνται όλες ισάξιες. Σχετική έρευνα δείχνει ότι η Γλυκόζη φαίνεται να καταστέλλει την πείνα, ενώ αντιστοίχως η Φρουκτόζη, φαίνεται να μας κάνει να ζητάμε περισσότερη τροφή.
Η καθεμία από αυτές, επηρεάζει διαφορετικά το υπεύθυνο για την καταστολή της όρεξης, μόριο του εγκεφάλου μας, malonyl-CoA.
Η Γλυκόζη, αυξάνει το μόριο αυτό, οδηγώντας σε μικρότερη λήψη τροφής, από τη στιγμή που η Φρουκτόζη το μειώνει έχοντας σαν αποτέλεσμα την μεγαλύτερη λήψη τροφής.
Πριν λοιπόν αγοράσετε οποιοδήποτε τρόφιμο, διαβάστε προσεκτικά την ετικέτα για να αποφύγετε, όσο το δυνατόν περισσότερο, προϊόντα με σιρόπι καλαμποκιού υψηλής περιεκτικότητας σε Φρουκτόζη”.