Υλικά
- 1 κιλό καλαμαράκια καθαρισμένα
- 200 γρ. ρύζι μακρύκοκκο
- 100 γρ. λουκάνικο καυτερό
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 50 γρ. σταφίδες μαύρες
- 1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Για τη σάλτσα
- 800 γρ. ντομάτα τριμμένη
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
Εκτέλεση
Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τα πλοκάμια από τα καλαμαράκια και το λουκάνικο. Ανακατεύουμε το ρύζι με τα υπόλοιπα υλικά, γεμίζουμε τα καλαμαράκια μέχρι τα 3/4 και τα κλείνουμε με οδοντογλυφίδα.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο για 5-7 λεπτά. Ρίχνουμε το σκόρδο και προσθέτουμε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και πάπρικα. Αφήνουμε τη σάλτσα να τραβήξει για 15 λεπτά.
Στη συνέχεια, τη βάζουμε σε ταψάκι μαζί με τα καλαμαράκια και τα ψήνουμε στον φούρνο στους 180°C για 20-30 λεπτά. Πασπαλίζουμε με πιπέρι και σερβίρουμε.