Την Παρασκευή, 29 Μαΐου, συμπληρώνονται τρία χρόνια από τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, με την απώλεια του οποίου έκλεισε ένα μεγάλο και σημαντικό κεφάλαιο στην ιστορία αυτού του τόπου.
Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπήρξε μία σημαντική και ισχυρή προσωπικότητα που σημάδεψε την πολιτική ζωή της Ελλάδας στην μεταπολεμική περίοδο. Πρωτοεκλεγείς το 1946, υπήρξε μέλος της Εθνικής Αντιπροσωπείας επί έξι δεκαετίες ως βουλευτής, υπουργός, αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας και πρωθυπουργός. Ως πολιτική και κοινοβουλευτική προσωπικότητα άφησε έντονο το αποτύπωμά του στη δημόσια ζωή με την ενεργό παρουσία του σε κρίσιμες περιόδους της χώρας και με το πάθος της συμμετοχής στα πολιτικά δρώμενα, το οποίο τον χαρακτήριζε.
Επρόκειτο για έναν πολιτικό που ήταν μπροστά από την εποχή του, που είπε πράγματα τα οποία ενδεχομένως τότε να ήταν και αντιδημοφιλή, παρόλα αυτά όμως πρόλαβε εν ζωή να γευτεί την δικαίωση των πολιτικών του, όντας παράλληλα ο εκφραστής της εθνικής συμφιλίωσης. Εμείς χαιρόμαστε που βλέπουμε ότι οριζόντια η ελληνική κοινωνία και σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος αναγνωρίζει ότι υπήρξαν (και υπάρχουν) πολιτικοί με σθένος και παράστημα, που είπαν μεγάλες αλήθειες σε εποχές που τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά ως περιρρέουσα ατμόσφαιρα και στο τέλος, στο κλείσιμο της μεταπολίτευσης, δικαιώνονται για τις πολιτικές τους
Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης άφησε, ως κορυφαίος πολιτικός ηγέτης, ανεξίτηλο το στίγμα του στην πολιτική ζωή του τόπου μας. Στίγμα το οποίο συνθέτουν, μεταξύ άλλων, ιδίως η αφοσίωση στα Δημοκρατικά Ιδεώδη και στις αρχές της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας καθώς και η υπεράσπιση της Πατρίδας υπό όρους έμπρακτης συνέπειας και συναίνεσης.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΣΤΑΘΑΚΑΡΟΣ