Υλικά (για 25 μπισκότα):
125 γραμμάρια βούτυρο
100 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας πετιμέζι
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
375 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κρόκος αβγού
1 κουταλιά της σούπας τζίντζερ σε σκόνη
1 κουταλιά του γλυκού τριμμένη κανέλα
1/4 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο
Εκτέλεση
Με ένα μίξερ (χειρός η πάγκου) ανακατέψτε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να γίνει κρέμα για περίπου 10 λεπτά. Προσθέστε το πετιμέζι και το αβγό και χτυπήστε για ακόμα 5 λεπτά.
Στη συνέχεια, διπλώστε το αλεύρι το οποίο το έχετε κοσκινίσει μέσα στο μείγμα και μετά μεταφέρετε την ζύμη σε ελαφρά αλευρωμένο πάγκο και πλάστε την σε μια μπάλα.
«Πατήστε» την μέχρι να γίνει «δίσκος» και τυλίξτε την με διάφανη μεμβράνη.
Έπειτα, τοποθετείστε την στο ψυγείο για 30 λεπτά πριν την «δουλέψετε». Στο μεταξύ, αλευρώστε τον πάγκο ελαφρά και ανοίξτε την ζύμη έτσι ώστε να έχει πάχος 1 με 2 εκατοστά.
Με το κουπ πατ σχηματίστε τα ανθρωπάκια και τοποθετήστε τα σε ένα ταψί στο οποίο θα έχετε στρώσει χαρτί ψησίματος.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 8-10 λεπτά.
Όταν κρυώσουν τα ανθρωπάκια, διακοσμήστε τα με πάστα ζαχαροπλαστικής σε διάφορα χρώματα, που μπορείτε να βρείτε στην αγορά.
Σας φάνηκε… νόστιμο; Μπορείτε να βρείτε περισσότερες συνταγές στο site της Μαριαλένας Τερζή, greekmamachef.gr!